Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/loop-barcelona.com/web/2015/wp-content/plugins/gallery-by-supsystic/vendor/Rsc/Menu/Page.php on line 228 ‘Fantasía y Fuga para Tsushima’ per Fito Conesa| CCCB | LOOP Barcelona
MENU

Comments Off Uncategorized @ca

‘Fantasía y Fuga para Tsushima’ per Fito Conesa| CCCB

Fito Conesa, ‘Fantasía y Fuga para Tsushima, 2015

Fito Conesa, ‘Fantasía y Fuga para Tsushima, 2015

Dijous 28 de maig de 2015, 19h-20.30h

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona [CCCB]

Artistes: Fito Conesa + Trio Inmusics

Una exposició-performance en el marc de ‘Les Variacions Sebald’

Un projecte de LOOP Barcelona en colaboració amb el CCCB

[Beyond the Image: Sound]

‘Fantasía y Fuga para Tsushima’ recull la composició musical de la Batalla de Tsushima, un enfrentament que va durar 24h i que va enfrentar a l’exèrcit rus contra l’exèrcit japonès durant la guerra ruso-japonesa, el resultat de la qual va ser decisiu per a la victoria japonesa.

Tot aquest exercici realitzat per Conesa s’inicia amb la trobada casual d’una carta naval de Tsushima, l’illa japonesa en la que va tenir lloc l’enfrentament entre el 27 i el 28 de maig de 1905. La data, casualment, coincideix tant amb l’aniversari de l’artista com amb la inauguració del Festival LOOP. A partir d’això, comença un procés d’apropament a tal mapa tant des del punt de vista geogràfic com històric que porten l’artista a musicalitzar les dades, tant del mapa com de la batalla. Aquesta serie de casualitats vinculades amb allò musical i la història personal de Conesa, dos elements constants en la seva exploració artística , el porten a configurar una partitura a tres veus: el mar, Rússia i Japó; cello, viola i violí.

A ‘Fantasía y Fuga para Tsushima’ tres violins i un cello són interpretats en directe per Fito Conesa i Trio Inmusics: Sabela Cascón (violí), Roderic De Roeck (viola) i Antonia Parapar (cello).

La performance tindrá lloc cada 15 minuts; l’última sessió començarà a les 20:15h. Es permetrà l’entrada a 28 persones per performance.

‘Fantasía y Fuga para Tsushima’ ocupa l’espai del Teatre Sebald, un petit teatre construit dins del vestibul del CCCB que forma part de l’exposició ‘Les Variacions Sebald’.

 

LES VARIACIONS SEBALD

11 de març – 26 de juliol, 2015
Comissariat per Jorge Carrión
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona [CCCB]

A l’exposició ‘Les Variacions Sebald’ al CCCB l’escriptor alemany, autor d’alguns dels llibres fonamentals del nostre canvi de segle, es converteix en el fil conductor d’una interrogació sobre la història del segle XX i les seves projeccions en el segle XXI.

‘Les variacions Sebald’ és una mostra que busca presentar una reflexió crítica, un recompte de les diferents maneres en què la seva obra ha influït les arts visuals i la literatura, i hi ha dialogat, des del traspàs de l’escriptor el 2001. L’exposició examina la forma en què diverses estratègies conceptuals d’ús d’imatge amb text, de reflexió històrica, de juxtaposició inesperada d’escenes i de narrativitat en general, no només apareixen en l’obra de Sebald, sinó que en múltiples ocasions l’obra de diversos artistes hi ha fet al·lusió directa o indirecta i fins i tot les ha incorporat.

Aquesta exposició és un assaig a la vegada visual i textual que ens ofereix la veu de l’autor acompanyada de la d’altres creadors de diferents camps. Alguns dels artistes presents a l’exposició són: Carlos Amorales, Mariana Castillo Deball, Simon Faithfull, Andrea Geyer, Pablo Helguera, Núria Güell, Susan Hiller, Josiah McElheny, Trevor Paglen, Fernando Sánchez Castillo, Taryn Simon, Jan Peter Tripp, Guido Van der Werve,  Jeremy Wood.

 

Comments are closed.